Hoe werkt hybride leren precies?
Hybride leren
Het Da Vinci College onderscheidt zich door de integratie van leren op school en op de werkplek. In onze hybride leeromgevingen gaan lessen, opdrachten en training in simulatieomgevingen op school samen met authentieke taken en projecten, aangeleverd door bedrijven, en met stages en leerplaatsen in de praktijk
WAT IS HYBRIDE LEREN PRECIES?
Formele kennis op school, kennis van werkprocessen en praktische kennis integreren we op het Da Vinci College in één benadering. Studenten, docenten en leermeesters van bedrijven werken samen aan opdrachten van bedrijven. Naast aandacht voor de nieuwste technieken werken studenten aan extra ontwikkeling en vaardigheden die zij in de toekomst nodig hebben op de arbeidsmarkt, de zogenaamde 21st century skills.
LEERVRAAG EN AMBITIE
Studenten leren in de praktijk samenwerken, omgaan met opdrachtgevers en budgetten en nog veel meer. Docenten ondersteunen de studenten bij de opdrachtuitvoering met workshops, trainingen, lessen en instructiebijeenkomsten. We stimuleren studenten een actieve rol te nemen in hun leerproces en zelf hun kennis uit te breiden door te zoeken en te ontdekken. De leervraag en ambitie van de student zijn uitgangspunten voor de opdrachten. Het team van docenten stemt deze op elkaar af.
BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Stage, ook wel beroepspraktijkvorming (bpv) genoemd, is een verplicht onderdeel van iedere opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Een vak leer je namelijk niet alleen op school, maar juist ook in de praktijk. Een student gaat voor zijn beroepspraktijkvorming of leer(werk)baan naar een erkend leerbedrijf. Voor de beroepspraktijkvorming wordt een praktijkovereenkomst afgesloten tussen de student, jouw organisatie en het Da Vinci college, waar precies in staat wat er van iedereen wordt verwacht.