Terug naar het overzicht

Hospitality & Wellness

Haarstylist dame

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Jij tovert graag een glimlach op het gezicht van jouw klant! Als haarstylist zie je meerdere keren per dag direct het resultaat van je inspanningen. Je hebt alle kneepjes van het kappersvak in de vingers: wassen, knippen, snijden, (ont)kleuren, föhnen, stylen, wikkelen, watergolven, opsteken.

Ook adviseer je klanten over een nieuw kapsel. Je let daarbij op de vorm van hun gezicht en houdt rekening met trends. Daarnaast geef je tips en uitleg over haarverzorging, haarproducten en haarversieringen. En heeft een klant een haarprobleem, dan geef jij aan wat hij of zij eraan kan doen. Samen met je collega’s zorg je voor een gezellige sfeer waarbij klanten zich op hun gemak voelen. Als haarstylist stuur je je minder ervaren collega’s aan en begeleidt je ze waar nodig.

school-teacher Wat leer je?

Tijdens de opleiding Haarstylist dame leer je de fijne kneepjes van het kappersvak. Je leert kappersproducten- en materialen kennen. Ook leer je verschillende technieken om te knippen, snijden, kleuren en stylen.  Het adviseren van klanten over kapsels en producten is een belangrijk onderdeel van de functie. Dit komt in de opleiding dan ook aan uitgebreid aan bod.

 

school-test-results Vakken

Tijdens de opleiding Haarstylist krijg je praktijkvakken. Hierin leer je de juiste (product)kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. Je volgt vakken als:

  • Haarkleuring
  • Vaktheorie
  • Knippen / snijden
  • Lang haar / opsteken en vlechten
  • Föhnen / stylen
  • Wikkelen
  • Watergolven
  • Omgang met klanten
  • Productkennis

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

  • Nagelstyling
  • Visagie
  • Engels
  • Barbier

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

In de bbl-opleiding Haarstylist dame werk je een groot deel van de week in een kapperszaak. Je komt gemiddeld een dag in de week naar school.

De schooldag voor studenten van deze opleiding vindt plaats op het Leerpark in Dordrecht of onze locatie in Gorinchem. Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Hier krijg je les in een theorielokaal. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

Daarnaast krijg je les in onze moderne praktijklokalen met kappersstoelen, spiegels en wasbakken. Ook hebben we een kapsalon in huis, Salon Da Vinci. Hier ontvang je echte klanten en breng je alles wat je hebt geleerd meteen in praktijk. Uiteraard word je hierin begeleid door je docenten en de salonmanager.

office-outdoors Leerbaan

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Wil jij werken en leren tegelijk? Dan zit je goed bij deze bbl-opleiding. Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. In de bbl-opleiding Haarstylist werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Door mee te kijken en zelf te doen leer je het vak en de juiste beroepshouding. Daarnaast verdien je ook nog eens een echt salaris!

Begeleiding
Je bent in dienst bij het leerbedrijf en wordt daar begeleid door een praktijkopleider. Je praktijkbegeleider op het Da Vinci College bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, je vaardigheden en beroepshouding. Met elkaar werken jullie aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Je kunt ook voor bol kiezen. Dan ga je meer naar school en loop je stage. 

BEKIJK BOL-OPLEIDING

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

Jij vindt het leuk om mensen mooi te maken. Je maakt makkelijk contact en stelt de wensen van de klant centraal. Ook steek je graag de handen uit de mouwen en kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je commercieel inzicht en ben je ondernemend.

Dit vinden onze studenten

Ik vond het best spannend toen ik voor het eerst iemand moest knippen. Gelukkig werd ik goed begeleid door mijn docent en ging de klant blij naar huis.

Lisa
Eerstejaars student

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Er zijn na de opleiding Haarstylist op niveau 3 geen vervolgopleidingen in dit vakgebied. Wel kun je trainingen, cursussen en workshops volgen die salons en productmerken organiseren. Ook kun je je expertise uitbreiden met bijvoorbeeld visagie, grime of manicure/nagelstyling. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor de mbo-opleiding niveau 4 Leidinggevende team/afdeling/project of een mbo-opleiding in een hele andere richting.

office-outdoors Werken

Na de opleiding Haarstylist kun je aan de slag in een kapsalon of beautyfarm. Ook is het mogelijk om je eigen kapsalon te beginnen.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Deze opleiding start jaarlijks in september

check-double Toelating

Heb jij…

  • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
  • een diploma mbo niveau 2;
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
  • of een diploma havo,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Baan erkend leerbedrijf
Bij een bbl-opleiding heb je een arbeidsovereenkomst bij een erkend leerbedrijf, passend bij je opleiding. Voor het vinden van een baan ben je zelf verantwoordelijk. Kijk op stagemarkt.nl voor een overzicht van erkende leerbedrijven en vacatures.

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

  • Lesgeld
    Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
  • Boekengeld en ander lesmateriaal
    Bekijk de kosten
  • Financieel reglement
    Het Financieel reglement is bedoeld om onze studenten zo veel mogelijk informatie te geven over de kosten die een opleiding bij het Da Vinci College met zich meebrengt. We lichten een aantal zaken toe en verwijzen studenten naar belangrijke sites van andere instanties.

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Schoonheidsspecialist

Hospitality > Wellness

Check opleiding

HAARSTYLIST HEER

Hospitality > Wellness

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.