Terug naar het overzicht

Business & Veiligheid

Beveiliger 2

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Als Beveiliger zorg je ervoor dat mensen zich veilig voelen. Je houdt een oogje in het zeil en komt in actie als dat nodig is. Werken in de beveiliging is afwisselend. Je bent breed inzetbaar. Beveiligers worden ingezet bij grootschalige evenementen, zoals sportwedstrijden of concerten van grote popsterren. Ook het beveiligen van kantoorpanden, industrieterreinen en winkels of winkelcentra behoren tot het werkgebied. Je ook werken als beveiliger van waardetransporten.

school-teacher Wat leer je?

De opleiding Beveiliger 2 is praktijkgericht. Je leert hoe je risico’s signaleert en preventieve maatregelen neemt. Ook leer je hoe je surveillances en controles uitvoert, hoe je verdachten aanhoudt en hoe je optreedt bij incidenten. Daarnaast leer je hulp bieden en service verlenen en eenvoudige baliewerkzaamheden uitvoeren.

Als beveiliger werk je nooit alleen. Leren samenwerken, zowel binnen je team als met collega’s van andere afdelingen, is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Bbl-opleiding
De opleiding is een bbl-opleiding. Dat betekent dat je twee tot vier dagen per week werkt en één dag naar school gaat. Op school werk je vooral aan je theoretische kennis. Een docent die het vak kent brengt je dit bij. Bij je leerbedrijf ga je aan de slag met de praktische vaardigheden.

Goed om te weten
Stagelopen is een verplicht onderdeel om je diploma te halen.
Om een stage voor deze opleiding te kunnen lopen heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, hiermee bewijs je dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd in het verleden. Twijfel je of je een VOG kunt krijgen? Neem contact met ons op.
Geen VOG betekent geen stage, dus check voordat je aan deze opleiding begint bij je gemeente of je een VOG kunt krijgen. Meer informatie vind je op: Watdevog.nl

In één jaar je diploma 
De bbl-opleiding Beveiliger 2 duurt een jaar en bestaat uit 4 modules. Heb je alle modules succesvol afgerond, dan behaal je je diploma Beveiliger 2. Je kunt dus al in één jaar je diploma halen!

school-test-results Vakken

In de opleiding Beveiliger niveau 2 leer je tijdens de beroepsgerichte vakken onder andere:

  • Beveiligen van objecten
  • Wettelijke kaders
  • Praktisch handelen
  • Waarnemen
  • Rapporteren
  • Toezichthouden
  • EHBO
  • Beroepsgericht Engels

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor jouw algemene ontwikkeling en het behalen van je diploma.

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

In de opleiding Beveiliger 2 kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Havenbeveiliging
  • Winkelbeveiliging
  • Interculturele diversiteit

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

In de bbl-opleiding Beveiliger 2 werk je twee tot vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Eén dag per week ga je naar school. Op school werk je aan je theoretische kennis. De lesstof sluit aan op je werk. De schooldag voor studenten van deze opleiding vindt plaats in het gebouw Celeste op het Leerpark in Dordrecht. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

office-outdoors Leerbaan

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Wil jij werken en leren tegelijk? Dan zit je goed bij deze bbl-opleiding. Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. In de bbl-opleiding Beveiliger 2 werk je een aantal dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Door mee te kijken en zelf te doen leer je het vak en de juiste beroepshouding. Daarnaast verdien je ook nog eens een echt salaris!

Begeleiding
Je bent in dienst bij het leerbedrijf en wordt daar begeleid door een praktijkopleider. Je praktijkbegeleider op het Da Vinci College bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, je vaardigheden en beroepshouding. Met elkaar werken jullie aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Je kunt ook voor bol kiezen. Dan ga je meer naar school en loop je stage. 

BEKIJK BOL-OPLEIDING

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

Jij bent fit, stressbestendig en oplettend ingesteld! Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel. Als beveiliger ben je betrouwbaar, hulpvaardig en beschik je over een goede conditie. In stressvolle situaties weet jij precies wat je moet doen en houd je je hoofd koel.

Dit vinden onze studenten

Tegelijkertijd werken en leren, dat leek me wel wat. En ik kon in één jaar mijn diploma beveiliger halen!

Rochella
Student beveiliger

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Liever nog even studeren? Na de opleiding Beveiliger 2 kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 3 of 4. Opleidingen die goed aansluiten zijn

office-outdoors Werken

Na de opleiding Beveiliger 2 kun je aan de slag bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote organisatie. Maar denk ook aan: particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliging, geld- en waardetransport, winkelsurveillant, persoonsbeveiliging en de overheid.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Deze opleiding start jaarlijks in september en februari (bij voldoende aanmeldingen)

check-double Toelating

Heb jij…

  • een diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
  • een diploma entreeopleiding;
  • of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Aanvullende info
Om deze bbl-opleiding succesvol te volgen is er vanuit het werkveld een eis dat je minimaal 18 jaar bent. Ben je jonger dan 18, dan adviseren wij je de bol-opleiding Beveiliger 2 te kiezen.

BEKIJK BOL-OPLEIDING

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

  • Lesgeld
    Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
  • Boekengeld en ander lesmateriaal
    Bekijk de kosten
  • Financieel reglement
    Het Financieel reglement is bedoeld om onze studenten zo veel mogelijk informatie te geven over de kosten die een opleiding bij het Da Vinci College met zich meebrengt. We lichten een aantal zaken toe en verwijzen studenten naar belangrijke sites van andere instanties.

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Gastheer/-vrouw

Hospitality > Horeca

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.